205

REČNIK

Ulaskom u NATO Srbija će izgubiti najvećeg prijatelja Rusiju

KATEGORIJA: Il' si voda il' si vino  TEME: spoljna politika

Srbija i Rusija su najbolje drugarice. Druže se još od obdaništa i uvek su bile odane jedna drugoj. Na primer, kada je Amerika pokušavala da okrene čitavo odeljenje protiv Srbije, Rusija je stala na njenu stranu. Srbija je od tada voli još više. Ali sada ne zna šta da radi. Kraj je školske godine i treba upisati srednju. U sedmom razredu Srbija je počela više da se druži i sa Evropom, i ova je nagovara da zajedno odu u NATO. Srbiji je jako stalo da nastavi da bude u društvu Evrope, jer je ona bogata i poznaje puno ljudi. Ali Rusija joj je najveća drugarica i ona neće da Srbija ode u NATO jer onda više neće biti zajedno. Pomozite Srbiji da ne donese pogrešnu odluku. Jer znate kakve su tinejdžerke!

Nego, zašto bi Rusija raskinula narukvicu prijateljstva sa Srbijom zbog NATO-a ako je i sama u Partnerstvu za mir? Možda je Rusiji svejedno gde će Srbija da ode? Alegoriju na stranu, jedno su tinejdžerke, a drugo države. Ozbiljne države se ne dure jedna na drugu, već prate svoje interese. Iz interesa i neozbiljni političari hoće da stvore sliku o državama kao odanim prijateljicama koje drže jedna drugoj stranu po svaku cenu.

On napominje da bi naše učešće u NATO samo dovelo do toga da izgubimo najvećeg prijatelja kojeg imamo, a to je Rusija. Osim toga, postali bismo još jedna u nizu država koje samo ispunjavaju naloge vojne alijanse, koja je, naglašava naš sagovornik, pod direktnom komandom Amerike i njenih ciljeva.

Dragan Todorović, zamenik predsednika SRS (“Rusija više ulaže u NATO” zemlje”, Press, 19. jun 2011.)

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading