205

REČNIK

Svi znamo šta oni nameravaju, ali neće im to poći za rukom

KATEGORIJA: Dobro je poznato  TEME: devedesete |izbori |stranački odnosi

Znate kako već to ide na političkoj sceni - deli se izborni plen kao božićna česnica. Najjači otmu kolač od ostalih, iako su i ovi drugi kolač mesili, pekli i seli za trpezu da ga međustranački podele. Ali iskusni smo mi, a i vi ćete se setiti kako je to išlo ranije, to su opštepoznate stvari. No, nisu uspeli ni tada, neće ni sada. Neka oni sakupljaju jeftine poene, mi možda nismo najveći, ali znamo da se para može kriti i u najmanjem parčetu česnice. Tako da, spremno iščekujemo izbore, ko nas zna- zna. Ne goji se prase pred Đurđevdan.

- Ako nekoga do sada nismo uverili da treba da glasa za nas, nećemo ga uveriti ni za ovih nekoliko nedelja, kazao je Dačić... Kada pogledate sve ono što su zamerali Miloševiću i SPS, pa ima li nešto od toga da oni ne koriste sada, od presecanja vrpci pa na dalje, kazao je Dačić i dodao da za vreme kampanje neće zloupotrebljavati svoju funkciju, ali će nastaviti da obavlja posao ministra unutrašnjih poslova.

On je poručio i da Srbiju niko neće uspeti da svede na dve stranke i ukazao da je to hteo i Slobodan Milošević, ali mu nije uspelo.
- Znate kako je to bilo lepo u to vreme Slobodan Milošević i Vuk Drašković podele kolač, isto kao što to sada hoće da urade Boris Tadić i Tomislav Nikolić. E, pa ne može, novčić se možda nalazi u nekom drugom delu česnice, kazao je lider socijalista.

Ivica Dačić, Kurir, 22. mart 2012.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading