205

REČNIK

Svi nezaposleni će biti zaposleni

KATEGORIJA: Čudo, ali neviđeno  TEME: investicije |socijalna pitanja

"- Halo, dobar dan, da li je to gospodin xx?
- Da, izvolite.
- Zovem iz gradske uprave. Želimo da vam ponudimo posao.
- Posao? Kakav posao?
- Znate, zapravo možete da birate. Investiranih 100 000 000 eura u naš grad je otvorilo pregršt radnih mesta.
- ??? Hvala vam puno, ali ja već radim honorarno u jednom udruženju građana. Sigurno je taj posao potrebniji nekom drugom.
- Ma ne... Ima toliko novootvorenih radnih mesta da će biti posla za sve. Slobodno birajte.
... I onda je zazvonio sat i morao sam da ustanem za svoj honorarni posao. A napolju je sve kiptalo od nekakve predizborne kampanje..."

Čudo, ali neviđeno! Kako javljaju naši saradnici, u gradovima i opštinama širom zemlje zavladala je epidemija "zaposlićemo sve". Od običnog izbornog gripa razlikuje se po intenzitetu simptoma. Zaraženi političari se mnogo lakše odlučuju da obećaju očigledno nerealne stvari. Virus najpre zahvata centar za odgovornost, a zatim se širi na centar za inhibiciju političkog bezobrazluka. Virus se prenosi sluhom, a period inkubacije traje od nekoliko dana do nedelju-dve nakon slične izjave nekog drugog političara. Vakcine za sada nema, ali sva je prilika da će biti potreban radikalni antipopulistički zahvat.

Za vreme mog četvorogodišnjeg mandata u grad će se sliti sto miliona eura investicija... Apsolutno neće biti nijedne osobe da joj neće biti ponuđen posao.

Saša Mirković, potpredsednik Pokreta radnika i seljaka, otvoreni studio na Timočkoj televiziji i radiju, repriza, 6. mart 2012.

Marković je rekao da će u Jagodini do 2015. godine bez posla biti samo oni koji ne žele da rade i da će "svi nezaposleni biti zaposleni".

Dragan Marković Palma, B92, 16. mart 2012.

Komentari: 1

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading