205

REČNIK

Strah i paranoja u Srbiji

KATEGORIJA: Drekavci i baba roge  TEME: bezbednost |nacija |region |spoljna politika

Đuka, kada ne služi kafu po televizijama, služi dobru staru političku poslasticu – strah. Monstrumi i karakondžule žele zlo nama i našem vođi, a mi moramo da mu verujemo više nego ikada jer sada je gusto. “Neko” nam izvlači cigle iz “temelja”, a to mora da znači da radimo nešto dobro sada, pa baš ne smemo da stanemo. Ovako nabacane shizofrenične tvrdnje, bez ikakve povezanosti igraju direktno na emocije glasača i potpiruju paniku, čineći situaciju još gorom.

Problem ovde je, naravno, što Đuka, po običaju, ništa konkretno nije rekao. Niti nam je saopštio koje su to institucije temelj društva i zašto. Niti kako nam se to preti. Niti ko nam preti, a kamoli zbog čega. Samo viče “Vuk!” u nadi da će se neko odazvati. Đukanoviću, drži se kafe, tu makar deluje kao da znaš šta radiš.
 

“Neko želi da destabilizuje Srbije zato što mu ne odgovara jaka Srbija, kao respektabilna sila u regionu - rekao je Đukanović novinarima na pitanje oko reakcija SNS-a na optužbe protiv Vojnobezbednosne agencije i načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića.

Mi vidimo da se ovde vodi jedna perfidna kampanja i protiv predsednika Vlade (Aleksandra Vučića) i protiv određenih institucija u koje narod ima poverenje. Iskreno, očekujem uskoro i na Crkvu da krene nešto tako slično, zato što su to sve one institucije u koje narod ima najveće poverenje, a koje su temelj ovog društva, neko želi da poljulja - rekao je on.

Na pitanje koje je taj neko Đukanović je odgovrio: "Svako onaj kome nije u interesu da Srbija bude jaka".”

Vladimir Đukanović, 30.01.2016. Blic

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading