205

REČNIK

Slagao sam, pa šta?

KATEGORIJA: Čudo, ali neviđeno  TEME: infrastruktura |lične vrline

Ako postaviš rok, pa bio on samo za radnike (makar u tom slučaju nije jasno zašto je cela javnost obaveštena o njegovom postojanju) onda neispunjavanje tog roka može da znači dve stvari: ili si nesposoban da proceniš koliko vremena će trebati u postojećim uslovima da se radovi završe ili su se uslovi promenili. Ali ne, naš političar je samo lagao radnike koliko će im trebati da završe svoj posao, on ih je lagao da bi brže radili, i šta sad. Takvi smo ti mi, lažemo se da bi bili efikasniji. Odgovornost za izrečenu reč je za neradnike, za obične političare, ne i za udarnike koji grade puteve. O njima svedoče njihova dela, a kad slažu za rok - „pa šta“ - ima novi rok. Samo nije jasno da li je taj novi rok opet za radnike ili se tada zapravo očekuje da budu gotovi radovi. Bilo kako bilo, da bismo znali moramo mu dati novi mandat. Ako nas i tada bude lagao – „pa šta“. 

I ranije ste govorili da koridor mora da bude završen do polovine 2012. Opet pomerate rokove?
- Da, i vi odmah napišete „slagao Mrka“. Pa šta ako sam slagao za jedan rok? Kada dajem rok, dajem rok za sebe i za one koji rade, ne mora da bude tačan svaki rok.
On takođe ističe da će koridor biti završen do avgusta 2013. godine i da zbog toga želi još jedan mandat. Finiš gradnje magistralnog puta ne želi da prepusti bilo kome drugom.

Milutin Mrkonjić, Blic, 14. jul 2011.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading