205

REČNIK

Rešićemo problem nedosledne primene zakona donošenjem novih propisa

KATEGORIJA: Prazna slama  TEME: poštovanje zakona

Unuka za babu, baba za dedu, deda za repu, zakon za repu, propis za zakon, uredba za propis, povuci - potegni, iščupati ne možeš. Inflacija propisa i regulacije se rešava dodatnim pravilima. Jednostavno kao gašenje požara bacačem plamena... Gotovo da je komično kako vlast najčešće reaguje na svaki problem donošenjem propisa pa čak i kad je problem upravo preveliki broj propisa. Umesto da donosi manje zakona čijoj implementaciji može da se posveti ozbiljnije, vlast donosi zakon kojim će obavezati da se zakoni poštuju. Kad se i on pokaže nedeltvornim donećemo i novi meta-zakon kojim će se regulisati primena zakona koji omogućava dosledno sprovođenje drugih zakona. I tako sve dok se ideja zakona i propisa potpuno ne obesmisli pa krenemo ispočetka.

Premijer je naglasio da je vlada svesna da postoje problemi u primeni zakona jer su njihova brojnost i vremenski okvir u kojem su doneti donekle uslovili različitu praksu i nedoslednost u njihovom tumačenju i sprovođenju.


"Zato će naši dalji napori biti usmereni ka doslednoj primeni propisa i ubrzanom radu na dokumentima, koji će omogućiti primenu svih usvojenih zakona", rekao je Cvetković.

RTV, 03. novembar 2011.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading