205

REČNIK

"Reč nisam rekao!"

KATEGORIJA: Muke po mučeniku  TEME: međuetnički odnosi |nacija |patriotizam |region |spoljna politika

Vođa opet prima sve nedaće na svoja pleća, a naša samim time spasava. Praveći ovakav dramski trougao, u kome nam ostaje samo da posmatramo koliko će političkih poena zaista kupiti ovime (naravno, kod kuće, napolju je pitanje koliko nastavljamo da gubimo). Nema nam ničega drugoga nego da i sami prihvatimo kakvu muku u nadi da će nas neko pogledati sa sažaljenjem, zaboraviti šta zaista pričamo i oprati nam prošle grehe.
Naravno – poenta ovakve izjave je upravo suprotno onome što govori. Cilj je kupovina jeftinih političkih poena igrajući na otuđenje komšija nam i to na najbazičiniji mogući način – pravljenjem scenarija u kome je on, vođa, na moralnoj uzvisini, a sa njime i svi mi koji ga gledamo i koji mu ukazujemo poverenje. Alek, mora to malo iznijansiranije sledeći put, ima i nas koji zapravo slušamo šta pričaš.
 

"Ćutao sam i ni reč nisam rekao kada su dali zvaničnu dozvolu ustaškim crnokošuljašima da se šetaju po Zagrebu, ne zato što mi reakcija ne bi donela političke poene u Srbiji, nego zato što sam želeo da sačuvamo otvorene i dobre odnose sa našim hrvatskim komšijama", rekao je Vučić.


Vučić kaže da je prećutao i sve pridike kojih se nije uplašio i koje nisu bile argumentovane jer su stabilnost i mir u regionu od ključnog značaja za Srbiju i njene građane.
 

Aleksandar Vučić, 20.03.2016. Beta

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading