205

REČNIK

Rat ili mi

KATEGORIJA: Drekavci i baba roge  TEME: bezbednost |izbori

Nije ovo izbor između koka kole i pepsija, ovde se bira između Družine prstena i Mordora, između dobrih džedaja i tamne strane, između dobra i zla. Nije to puko ocenjivanje rezultata ko je šta radio proteklih godina, ko je bio kakva vlast a ko kakva opozicija, već referendum o ratu i miru. A sa takvim stvarima se ne treba igrati. Ako vam ideja rata budi nelagodu i plaši vas, i treba - rat je grozan, u to vas bar ne moramo uveravati. Birajte pametno, birajte nas, mi smo na strani dobra. Ako nećete glasati za nas iz racionalnih razloga, glasajte za nas iz straha. Biće vremena kad će se na izborima odlučivati o socijalnim i ekonomskim politikama ali to nisu ovi.

Budućnost Srbije kreira se 6.maja i samo od građana zavisi hoće li odabrati one koji će zemlju gurnuti u rat, ili one koji su za mir, prosperitet.

Jelena Trivan, B92, 28.3.2012.

Trivan je dodala da joj se čini da, imajući u vidu celokupan kontekst u kome se predizborna kampanja obavlja - da se na jednoj strani hapse nasilnici koji su palili ambasade i da govori u ime stranke koja je pre dve godine zapaljena, a da na drugoj strani postoji afirmacija politike nasilja i glorifikacija zločinaca, izbori 6. maja imaju za cilj da pobede ili tolerancija, politička kultura i dijalog ili politika mržnje, nasilja i relativizovanja zločina.

B92, 16.4.2012.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading