205

REČNIK

Rambo Lazanski

KATEGORIJA: Dobro je poznato  TEME: mediji

Ne, novinari ne moraju da dobijaju udarce. Ne, novinari ne moraju da kleče. Novinari bi trebalo da budu neutralni, nezavisni, objektivni posmatrači. Novinari su nužna pretpostavka svakog demokratskog društva, prava svakog čoveka da bude informisan na balansiran i fer način. Oni nisu “borbeni pioni”, kako možda Lazanski voli sebe katkad da okarakteriše u naletu nekih iluzija o sopstvenoj veličini. Oni nisu pinjata političara svaki put kada im se dogodi da se ne slažu sa navodima u nekim medijima.

Naravno, ima tu i žute štampe i neproverenih navoda i lažnih informacija i loših izvora. Ali čak i tada to ne dozvoljava da se iko nad novinarima iživljava ili da ih targetira. Narošito, to ne dozvoljava sebi neko ko za sebe tvrdi da je novinar, kao što to Lazanski čini (bez raspravljanja o ukusima ovde) da ovako otvoreno opravdava napade na sopstvenu profesiju.

Miroslave, da nisi možda pobrkao lončiće, sada kad ti partijski identitet malo istiskuje profesionalni?
 

"Ako se novinari upuste u neku vrstu kampanje onda moraju da dobijaju i udarce, ali ne fizičke. Ako neki medij ili istraživačka grupa ulazi u nečiju intimu i porodične odnose, pa šta oni misle, da žive u bezvadušnom prostoru? Pa onda će neko ko dohvati nečiju sliku, ko se vešao po nekim kukama, to i objaviti".

Miroslav Lazanski, 22.03.2016. N1

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading