205

REČNIK

Prvo narod, pa političari

KATEGORIJA: Pošalica sa podvriskivanjem  TEME: lične vrline |socijalna pitanja

`Ajmo, prvo deca, žene, onda poljoprivrednici, zemljodelci, tim redom u red za vakcine! Političari-stoj! Gde ste krenuli, ne može, da niste pomislili da možete preko reda? Dobro vas znam, sedim s vama u skupštinskim klupama, al’ nisam izgubio objektivnost, sve nas s distance posmatram. Vi, vi ste mnogo privilegovani, i mnogo imuni. A, ja, možda sam i ja, ipak sam i ja političar, ali sam i običan, narodski čovek. Zato i vidim sve što vi radite njima, to jest, nama, narodu. A, nije pošteno, nek’ se bar pelcuju pre nas, političara. Mislim, pre vas, političara.

Čineći od sebe narodskog čoveka, jednog od nas u redovima srpskih političara, govornik na lakim krilima kritičara iz naroda komentariše neodgovorno ponašanje i otuđenost ljudi sa vlasti od naroda. Imajući malo populističkog nosa za socijalnu pravdu, on traži i privilegije za neprivilegovane i nejake, iako su oni, bar u redovima po domovima zdravlja, neka prava i ostvarili. Ali, važnije od svega je da se uspostavi ta razlika između nas (naroda) i njih (elite), i da se pritom ne zaboravi da se ostane nanašojstrani. Ako još ima i sprdnje- niti se može od elite biti dalje, niti narodu bliže!

Političari u Srbiji trebaju biti poslednji u redu za vakcinaciju protiv novog gripa, jer oni već imaju jedan imunitet i drugi će im biti previše. Političari ne smeju kada je u pitanju vakcinisanje protiv novog gripa biti privilegovani u odnosu na ostale građane Srbije", rekao je Marković.

"Prioritet u vakcinisanju treba da imaju deca, žene, kao i poljoprivrednici koji na pijacama imaju kontakte sa najviše ljudi, za razliku od političara koji imaju kontakt s građanima samo u izbornim kampanjama i putem televizije, a na taj način se virus ne može preneti", rekao je Marković.

Dragan Marković Palma ("Palma: Političari treba da se vakcinišu poslednji", Press, 18. decembar 2009)

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading