205

REČNIK

Postaćemo najbolji ako se osvrnemo na svoje seljačko poreklo

KATEGORIJA: Pošalica sa podvriskivanjem  TEME: selo/grad |tradicija

Ako si ministar poljoprivrede onda skoro da ti je u opisu radnog mesta da podržiš projekte koji promovišu i afirmišu život seljaka i širu seosku tematiku. I da podsetiš naciju da je seoskog porekla, i izraziš svoj sopstveni afinitet prema selu i seljacima, kao i uverenje da je to, seosko izdanje naše najbolje izdanje. Jer, kako vidimo, samo evociranjem svog seoskog porekla uspećemo da postignemo svoje optimalne, verovatno, psiho-fizičke dimenzije. Možda ima i onih koji ne dele to poreklo ili ne osećaju neku vezu sa precima, bilo da su oni seljaci ili građani, ali po savetu ministra poljoprivrede, trebalo bi da probudimo seljaka u sebi i tako probamo da budemo uspešniji i produktivniji u svetu današnjice. Ako negde zaškripi, loše nam ide, samo se setimo svojih predaka sa sela (ako ih nemate, zamislite da ih imate) i- uspeh je zagarantovan.

Ovde sam jer hoću srcem i dušom da podržim ovaj projekat, jer je vrlo važno da ne izgubimo iz vida da smo seljački narod- rekao je Petrović u izjavi novinarima.


Naglašavajući da ’smo svi bar u trećem kolenu živeli u seljačkoj porodici’ ministar Petrović je poručio ’da samo ako se osvrnemo na svoje korene, naći ćemo put da budemo najbolji što možemo, a možemo da budemo mnogo dobri.

Dušan Petrović, Novosti, 24. Jul 2011.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading