205

REČNIK

Početak izbora protiv dahija

KATEGORIJA: Svaka ptica svome jatu  TEME: nacija |patriotizam |vlast/opozicija

"Evo mene, eto vas, sad konačno imate za koga da glasate!", ovim rečima Karađorđe se obratio svojim mnogobrojnim pristalicama okupljenim u sali "Hrast". Blicevi sevnuše, on okrenu prvo levi profil, pa desni, pomazi jedno dete po glavici, pa nastavi: "Uprkos stranačkom monopolu dahija, narodni pokret 'Ustanak - bez milosti!', uspeo je da skupi dovoljan broj potpisa za moju kandidaturu, što je samo prva u nizu naših pobeda!".

Ako je zemlja okupirana, onda su stranke na vlasti saradnici okupatora, čime smo ih efektivno izopštili iz nacionalnog kolektiva i dozvolili da se u borbi protiv njih upotrebe sva raspoloživa sredstva. Glasati za nas, s druge strane, više nije pitanje političkog izbora, već elementarnog rodoljublja, odnosno vernosti svom narodu i državi. Kako onda u jednoj okupiranoj zemlji očekujemo da dođemo na vlast redovnim izborima, i kako to da se u takvoj zemlji ovakvi izbori uopšte održavaju, pitanja su koja ostavljamo za neki drugi put.

"Ovo nije obična predizborna trka, ovo je početak boja sa oslobođenje Srbije, a taj boj može da dobije samo DSS, kao stranka slobodnih ljudi. Uđite u boj bez trunke milosti", poručio je potpredsednik DSS Miloš Jovanović u Hali sportova, koja nije bila ispunjena do poslednjeg mesta.

B92, 24. mart 2012.

Vladan Glišić, u obraćanju novinarima, izjavio je da je Srbija okupirana zemlja. Pojavljivanje Dveri na predstojećim izborima predstavlja početak borbe za oslobođenje Srbije i vraćanje dostojanstva narodu i državi.

Dveri, 14. april 2012.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading