205

REČNIK

Opasnost nad životom pod siromaštvom svakog mladog čoveka je zastrašujuća

KATEGORIJA: Kakve veze imam ja sa tim?  TEME: ekonomska kriza |mladi |socijalna pitanja

U prilog ove Tadićeve teze prilažemo i jednu tužnu ispovest mladog čoveka bez budućnosti:
“Eh kad se samo setim tog vremena, pre godinu i po dana, okupili bismo se petkom u bloku i ne bi se ništa čekalo, odmah bi sve počelo da pršti - pljus 30 dinara od Raleta, Dimče izvadi zgužvanih 50, Deki priloži 200, ušo tiket, Ignjat traži po džepu, nema, ipak je on jedini zaposleni. I tako se brže bolje uzme par piva dok sat ne otkuca 22h i gazda stavi katanac na frižider, taman na vreme da se ne opijemo od naše svetle budućnosti.
A danas? Danas Blic više nije bastion istraživačkog novinarstva, Srbija se nije kvalifikovala za svetsko prvenstvo, a Ignjat mora da prilaže siću u znak zahvalnosti što ga ne kači solidarni porez. I kako da se onda ne radujemo Tadićevom povratku?! Kad nam se pomame sve one uspomene iz davne mladosti provedene u cvatu perspektive i demokratije..”

U poslednjih godinu i po dana opasnost nad životom pod siromaštvom svakog mladog čoveka je zastrašujuća. Trećina gradjana Srbije, mladih Srbije, ima, na žalost, ovog trenutka opasnost da će provesti čitav svoj vek u siromaštvu.
"To je razlog što sam se vratio u dnevnu politiku u Srbiji, pokušavajući da se stvari poprave, da se stvari izleče", rekao je Tadić na otvaranju prostorija Nove demokratske stranke u Kragujevcu.

Boris Tadić, 15.2.2014

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading