205

REČNIK

Ne mogu da vam donesem bolji život, ali možemo zajedno da uključimo sebe u preokret

KATEGORIJA: Ljudi smo  TEME: izbori |lične vrline

Bivši kandidat za gradonačelnika i sadašnji odbornik podseća građane i građanke da su, kako ranije, tako i sada u prilici da glasaju za njega. Lako je kriti se iza parola i predizbornih bilborda, međutim ovaj govornik je drugačiji - otvoren je i realan. Jer, da li su nama zaista važna samo lepa obećanja i ružičasta slika budućnosti? Ko uopšte i veruje da jedan čovek može doneti bolji život, i da će preporod da padne sa neba?


Naprotiv, ovaj kandidat računa na podršku građana ne samo kao glasača, već i kao onih koji će učestvovati u stvaranju boljeg života. Glasanjem za njega i sami glasači ravnopravno stvaraju svoju budućnosti i vode ovu zemlju. Ideja (predstavničke) demokratije je da daš svoj glas onome za koga misliš da ima najbolje šanse da te zastupa. Ipak, kod našeg kandidata ne završava se sve na tome. Iako im otvoreno kaže da glasanjem za njega ne mogu ništa posebno da očekuju, građani dobijaju šansu da sami 'uključe sebe u bolji život'. Kako će to da im pođe za rukom i zašto onda za njega da glasaju, ostaje pomalo nejasno. Ali, osećaj da ćemo glasati sami za sebe je mnogo dobar!

Šta mogu od mene da očekuju? Pa često mi kažu baš nam žao glasali bi za Vas da smo znali, pa evo im prilika da to ponovo kažu ili da glasaju za mene. Mogu jedino da obećam da ću zajedno sa njima, odnosno gradjanima stvarati bolji život i ovde i u pokrajini. Niti sam ja taj koji može doneti bolji život, niti gradjani mogu da očekuju da će to pasti sa neba. Ipak zajedičkim snagama mogu da budem dobar predstavnik naše realnosti,i mogu da poručim gradjanima da glasajući za mene uključuju sebe u preokret, odnosno u bolji život, kazao je Ljubiša Kesić, kandidat LDP za pokrajinske izbore po većinskom sistemu.

Ljubiša Kesić, RTV Pančevo, 28. mart 2012.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading