205

REČNIK

NATO je uključen u sva zla na Balkanu

KATEGORIJA: Muke po mučeniku  TEME: devedesete |region |spoljna politika

Obrisi teze o stranom uništenju Jugoslavije su tu: NATO je uključen u sva zla na našim prostorima, kad se raspadala Jugoslavija, oni su bili tu, kad je trebalo bombardovati nas – zna se ko je bio zadužen za to. Ostavili su za sobom hiljade tona osiromašenog uranijuma. Kao instrument američke politike, NATO petlja po Balkanu već neko vreme i to ne može biti slučajnost.

Mi smo žrtve, i jezik koji se koristi govori u prilog tome - zla su nam učinjena, radili su na raspadu Jugoslavije... Izlistavanjem NATO zlodela pravi se strašilo koje treba da zaobiđemo služeći se iskustvom iz prošlosti. Pored slika mučeništva i zastrašivanja, postoji u ovom primeru još nešto: kao žrtve, mi smo pasivni, a američka politika i njen instrument NATO su pravi akteri i krivci. Kroz činjenice i polučinjenice provučena je teorija zavere koja može da služi i kako bi se teret odgovornosti za sva zla na ovom prostoru prebacio na NATO.

Dragan Todorović, zamenik predsednika SRS, kaže za Press da je, što se njegove stranke tiče, ulazak Srbije u NATO jedna od najvećih šteta koju možemo da nanesemo sami sebi.
- NATO je oduvek bio instrument američke politike i uključen je u sva zla koja su na ovom prostoru učinjena, zajedno sa radom na raspadu Jugoslavije. O bombardovanju nema šta da se doda. U Srbiji su ostale hiljade tona osiromašenog uranijuma i razorena infrastruktura - ističe Todorović.

Dragan Todorović, Press, 19. jun 2011.

Komentari: 2

  1. By anoniman

    Koliko god to paranoično zvučalo, ova teza je na mestu. Jer, zavera postoji ali ona ne uključuje samo NATO pakt, već ceo niz institucija... Ali još je ipak rano za raskrinkavanje istine. Ljudi ne mogu podneti istinu, nažalost.

    Komentariši

  2. By anoniman

    pa ovoj izjavi nema sta puno da se zameri jer u tome ima istine...

    Komentariši

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading