205

REČNIK

Narod je neiskren, vodi se samo ličnim interesima

KATEGORIJA: Muke po mučeniku  TEME: izbori |lične vrline |patriotizam

Ništa toliko ne boli nego kad vas rođeni narod izda za 1500 dinara i tanjir janjetine. Bezrezervna vera u iskrenost naroda i požrtvovanost da se zajedno pobedi i stvori bolja Srbija utopila se u rakiji i pečenju. Prodali su veru za večeru. Stisnu vam ruku, pogledaju vas u oči, kukaju za promenama, a onda ne glasaju za vas. Pa kakve promene oni hoće!? Ja sa ovakvim narodom više ne mogu - to slavi čitav dan, nisu mogli da se strpe do zatvaranja birališta. I umesto izborne pobede, na prazan stomak zariše mi jedan nož u leđa, drugi u srce.

Utisak je da ste puni gorčine. Ko vas je toliko razočarao?
- Narod. Rasipali su glasove, glasali su za male stranke umesto da svoj glas daju za promene i Tomislava Nikolića. Tokom obilazaka Srbije svi su kukali, vapili za promenama, a onda su opet glasali za DS. Video sam ljude koji za hiljadu, hiljadu i po dinara odustaju od glasanja za našu koaliciju. Sve je to jadno i bedno. Ne znam ima li više smisla boriti se za bolju i normalnu Srbiju.

Ko je krivac? Zašto ste ostali kratkih rukava?
- Svi su neiskreni, vode se samo ličnim interesima. Građanima je bilo važnije da na Đurđevdan slave, da pijanče i da se najedu, nego da glasaju za promene, da pokrenu Srbiju.

Jeste li ste možda vi u koaliciji okupljenoj oko naprednjaka negde pogrešili? Možda ste mogli drugačijom pristupom da osvojite više?
- Ne znam za druge, ali ja sam dao sve od sebe. Sa svakim od građana sa kojim sam razgovarao pristupao sam najiskrenije. Ispostavilo se da se iskrenost ne isplati, oni koji su upropastili građane bolje su prošli.

Velja Ilić, Press, 9. maj 2012.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading