205

REČNIK

Krivo je more

KATEGORIJA: Kakve veze imam ja sa tim?  TEME: infrastruktura |investicije

Veljo naš, koji si na nebesima. Izjava „Bedemi su rekonstruisani 2015, ali su mali“ je  upravo problem. Bedemi su mali, treba izgraditi veće. Elementarnu nepogodu i Boga nije u redu kriviti ni prvi put, jer je dužnost vlasti da predviđa i sprečava takve scenarije, a kamoli posle identične situacije koja se desila samo dve godine ranije. 
Čak i da je Bog kriv i da se vodimo principom šta je tu je, kraj izjave doliva ulje na vatru. „Evo, gledam čoveka kako iznosi stvari u vodi do pojasa, ali kako da mu pomognem“. Na primer možeš, da mu pomogneš da iznese stvari, da mu ponudiš finansijsku pomoć, da mu obezbediš krov nad glavom i možeš možda da uradiš svoj posao i rešiš kriznu situaciju za čije rešavanje si zadužen. Veljo, bar uči od majstora populizma i kao što je Vučić golim rukama spašavao dete iz Feketića, zasuci rukave, nosi čoveka i dobićeš podršku široke narodne mase.
 

„Ne mogu da vam objasnim ko je odgovoran za poplave. Odgovoran je Bog. Voda (vodostaj) ne pada... Bedemi su rekonstruisani 2015, ali su mali. Napravljeni su po stogodišnjim vodama i sad su preliveni. Eto, toliko je kiše palo. Mostovi su niski. Voda je nenormalna. Ljudi su besni jer su im ponovo poplavljene kuće, ali to je elementarna nepogoda. Evo, gledam čoveka kako iznosi stvari u vodi do pojasa, ali kako da mu pomognem?“ 
 

Velimir Ilić, 08.03.2016. Blic

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading