205

REČNIK

Kerovi, kerovi, kerovi

KATEGORIJA: Il' si voda il' si vino  TEME: izbori |stranački odnosi

Ivica Dačić – brani integritet i dostojanstvo poredeći političke opcije u Srbiji sa pudlicama i šarplanincima. Kako samo dostojanstveno. Ne samo što trivijalizuje odnose političkih stranaka, već ih banalizuje do te mere da mogu da budu samo jedan ili dva. Činjenica je da ništa nije ovako crno-belo. Ovakvi ekstremi samo služe Ivici da oslika ljudima koji ga slušaju da su sve alternative u odnosu na njega slabe, nemaju nikakvu težinu i valjalo bi ih zanemariti. A o razlozima zašto, kako, da li možda imaju legitimne zamerke – koga briga.


Političari često koriste ovakve dihotomije, ali je Dačić ovog puta u kreativnosti otišao korak dalje od ostalih, možda isuviše. Ivice, nije baš da treba da se prebaciš na mačke (kao neke političke Koštice do sada), ali makar se potrudi sledeći put – pa nismo deca da nam slikaš kuce i mace.
 

"Kao da imate jednog šarplaninca na kojeg stalno laje pudlica, a šarplaninac je gleda i ne zna šta da radi" - ovako je odnos opozicionih stranka prema SPS opisao lider ove partije Ivica Dačić u Nišu.


A pudlica laje li laje. I kad jednom prekipi šarplanincu onda je već kraj. Zato nemoj da čikate ni Srbiju, ni SPS , ni Jedinstvenu Srbiju. Nikome ne pretimo, samo branimo dostojanstvo i integritet - rekao je Dačić.
 

Ivica Dačić, 29.03.2016. Južne vesti

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading