205

REČNIK

Kad ništa ne radi zašto očekujete da ja radim

KATEGORIJA: Kakve veze imam ja sa tim?  TEME: javni sektor |mediji

Ako se na određenom zemljištu nisu primile ni bele rade ni maslačci, ne uspevaju ni bambus ni kaktusi, nije za očekivati da će se primiti ni visibabe ali se postavlja pitanje zašto ih uopšte saditi. Odnosno, zašto se neko prihvata da vodi Javni servis ako već ima fatalističke misli da je sve predodređeno da propadne. Sa takvim stavom, verovatno će i da propadne. Ako neko odlazi van grada i pita vas da mu pričuvate kućnog ljubimca, tog zadatka se prihvatite samo ako zaista mislite da ste u stanju da sačuvate psa, mačku ili tigrastog albino pitona. Nije mnogo drugačije ni sa vođenjem kompanije ili javnog preduzeća, ne upuštaš se u ono za šta misliš da neće funkcionisati. Tj. to bi bilo odgovorno. A idealan način da se odgovornost izbegne je da proglasiš da su uslovi takvi da tvoje akcije ne prave nikakvu razliku: Kako bih ja mogao da sačuvam tvog psa u svetu u kom su ubili Bambijevu mamu?

U zemljama u kojima ne funkcionišu ekonomija, zdravstvo, školstvo, ne treba očekivati ni da funkcioniše javni servis, izjavio direktor RTS-a Aleksandar Tijanić.
"Neću da kukam. Svako ko se prihvati posla u Javnom servisu ima obavezu da se bori", rekao je Tijanić na konferenciji "Medijski pluralizam i medijsko poslovanje u južnoj, istocnoj i centralnoj Evropi", u organizaciji SEEMO.

Prema Tijanićevim rečima, u Srbiji, zemlji u kojoj su propali kraljevina, komunizam, federalizam, liberalni kapitalizam, novinarstvo, a demokratija pokazuje sve svoje mane, a ne vrline, nema razloga da opstane ni Javni servis.

B92, 4. novembar 2011.

Komentari: 2

  1. By Marko

    istina

    Komentariši

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading