205

REČNIK

Izbori su namešteni, zato treba izaći na izbore u što većem broju

KATEGORIJA: Pobrkani lončići  TEME: izbori |poštovanje zakona |stranački odnosi |vlast/opozicija

Slušaj, Sizife, igra je nameštena, taj kamen će se opet survati na dno čim ga budeš izgurao do vrha. Zato zapni što jače možeš i nastavi da guraš!

Ako se izborna procedura smatra neregularnom, rešenje se mora potražiti izvan te procedure - na sudu, ili pred međunarodnim institucijama, ili na ulici. Ako se pak na izbore izlazi, onda se implicitno priznaje njihova regularnost. Obe mogućnosti su otvorene, ali ne u isto vreme.   

Govornik bi da osudi svoje protivnike kao lopove i prevarante, i što je još važnije, da objasni nedovoljno dobar uspeh sopstvene stranke, a sve sa ciljem da ubedi svoje glasače da u drugom krugu glasaju za njega u što većem broju. Međutim, ne uviđa da seče granu na kojoj sedi. Ako su izbori namešteni, zašto bismo na njih uopšte izlazili? Zar nije bolje da ostanemo kod kuće, ili pravdu potražimo na nekom drugom mestu?

Tadić je uvredio građane Srbije upoređujući svoju brutalnu krađu glasova na biračkim mestima sa rutinskim nepravilnostima koje se dešavaju na izborima bilo gde u Evropi. Hiljade ljudi demonstrira po ulicama pokazujući bes zbog krađe glasova, ali mediji pod kontrolom DS skrivaju istinu. Tadić je ukrao Srbiji pravo glasa, a sad pokušava da ukrade celu zemlju i pretvori je u privatni klub Demokratske stranke, koji će građani plaćati još četiri godine. Ali, mi ćemo ga zaustaviti. Uskoro ću objaviti kompletan set pravnih mera kako bi bili privedeni pravdi svi koji su odgovorni za izbornu krađu. Borićemo se sa Tadićem do kraja. Odbrojani su dani izbornog kradljivca Borisa Tadića i korumpirane Demokratske stranke. Ja ću pobediti i vratiti Srbiji demokratiju! Svi moraju da izađu i glasaju za promene 20. maja da bismo se oslobodili korupcije i povratili slobodu!

Tomislav Nikolić, 10.05.2012.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading