205

REČNIK

Finansijer si ako imaš neke koristi od toga, u suprotnom si donator

KATEGORIJA: Kakve veze imam ja sa tim?  TEME: finansiranje stranaka

Zašto da ne, treba objasniti osnovne termine savremene političke prakse. Ne može biti finansijer onaj ko za uzvrat ne dobije nešto od finansirane stranke. Ako on, nešto kao usput, da u stranačku kasu, to stranku ne obavezuje ni na šta, to je više kao neka donacija. A, finansiranje, to je plansko trošenje, to jest davanje sredstava, to su već ozbiljne stvari (i sume, a ne neka 2 miliona- otprilike- i to bog te pita kad, pre pet-šest godina, sigurno). Znači, navedeni je samo donator, što znači da ne može biti finansijer, što dalje znači da nema veze sa strankom. Stranka je u toj priči kao neka kasica prasica, a kako bi to bilo kada biste od kasice prasice tražili da odgovara zato što je puna petoparaca i ostale sitnine?

- Da li je hapšenje Đuraškovića, koji je bio finansijer SPS-a, opomena DS-a, u smislu ‘nemoj s Nikolićem iza mojih leđa’?

Đurašković nije bio finansijer SPS-a.

- Pa, finansirao je vašu partiju?

Pre pet-šest godina bila je neka donacija našoj stranci od otprilike oko dva miliona dinara, ali SPS njemu sigurno nije omogućio da kupi ta preduzeća, to je bilo u vreme vlasti drugih.

NIN; 2. jun 2011. intervju s Ivicom Dačićem

Komentari: 1

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading