205

REČNIK

Diktatorski režim ugnjetava dobru opoziciju

KATEGORIJA: Muke po mučeniku  TEME: mediji |vlast/opozicija

Kao rimski vojnici hrišćane, ili, da uzmemo neko bliže istorijsko poređenje, kao Pol Pot i Idi Amin što su progonili i ubijali svoj narod, tako i vlast u Srbiji opoziciju muči i tlači. Preko svojih poslušnika u medijima- srpskih Crvenih Kmera- diktatori, gore nego da opozicionare rastežu na točku i razvlače konjima na repove, beskrupulozno i bezobzirno, baš onako- režimski- lažu i falsifikuju izjave predsednika mučeničke opozione partije.


Ako neko manipuliše medijima i govori neistine, posebno ako je taj neko na vlasti, treba obavestiti građane. Ali, loša ili zlonamerna interpretacija nečijeg govora mnogo je manje vulgarna od poređenja političkih neprijatelja sa diktatorima koji su ubili milione ljudi. Kako verovati žrtvi koja druge žrtve koristi u sopstvene dnevnopolitičke svrhe? Postaje jasno da se ovakvim ekstremnim poređenjima samo ilustruje razlika između vladajućih i opoziocionih, kao onih koji su progonitelji i onih koji su žrtve, a stavljanje mučeničkog venca na glavu koristi se umesto razmene argumenata sa političkim protivnicima.

Srpska napredna stranka najoštrije osuđuje brutalnu medijsku kampanju koju Demokratska stranka najtežim mogućim lažima i falsifikatima vodi protiv Srpske napredne stranke i njenih čelnika.
Poslednji primer pisanja dnevnog lista „Kurir“, koji je pod direktnom kontrolom režima, pokazuje svu beskrupuloznost i bezobzirnost režima u obračunu sa svojim političkim protivnicima. Naime, u stilu diktatorskih režima Idi Amina i Pola Pota, kabinet predsednika Republike i predstavnici Demokratske stranke objašnjavaju narodu kako bi Tomislav Nikolić, tobož, ukinuo i penzije u Srbiji, a sve to napisano je na osnovu izjave predsednika srpskih naprednjaka, u kojoj on kritikuje vlast što čak i penzije isplaćuje iz kredita, a ne iz realnih izvora.

SNS saopštenje za javnost 3. mart 2011.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading