205

REČNIK

Datum skida breme sa Srba

KATEGORIJA: Čudo, ali neviđeno  TEME: Kosovo

Aleksandar Vulin ovom izjavom prevazilazi čak i svoje najbolje demogoške istupe. Da podsetimo, veliki tumač sreće kosovskih Srba je podneo ostavku zbog toga što Briselski sporazum nije garantovao ono što je obećavao kosovskim Srbima (vrlo teška odluka koja je unesrećila mnoge Srbe sa Kosova i Metohije, pa je odmah morao da se predomisli). Za to vreme su predstavnici kosovskih Srba zahtevali referendum zbog potpisivanja Briselskog sporazuma, svima stavljajući do znanja ono što je bilo očigledno - da kosovskim Srbima evropske integracije nisu baš prioritet. Dakle, i pored toga, Aleksandar Vulin je siguran da se ni u jednom srpskom domu neće osetiti vise sreće, do u domu kosovskih Srba.
Jer sreća nije ništa više do osećaj zgroženosti kad političari govore u ime određene grupe ljudi koja ih na koji način nije niti izabrala niti ovlastila za tako nešto.

Direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin smatra da će se Srbi na Kosovu najviše obradovati ako Srbija 28. juna dobije datum početka pregovora sa EU.
"Niko se više neće obradovati od Srba sa Kosova i Metohije ako dobijemo datum, jer će to značiti da je Evropa počela da ceni sve ono što su država Srbija i Srbi na Kosovu i Metohiji uradili da bi došlo do dobijanja tog datuma"

Aleksandar Vulin, B92, 16.06.2013.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading