205

REČNIK

Da nisu ubili Dražu danas bismo bili jedna od vodećih država EU

KATEGORIJA: Pobrkani lončići  TEME: EU |prošlost

Već izvesno vreme kruže glasine kako je jedna od najstrože skrivanih tajni u političkim krugovima naše zemlje – vremeplov! Pojedini članovi tih klika, ipak, počinju o tome da govore za javnost. Vremeplov je, kako saznajemo, izgrađen na osnovu teorije haosa. U pitanju je prva uspešna primena tzv. efekta leptira, odnosno ekstremne osetljivosti na početne uslove. "Ako leptir zamahne krilima u Pekingu, on može uzrokovati uragan na Floridi". To ne znači da vetar koji nastaje mahanjem leptirovih krila uzrokuje uragan, već da i mahanje leptirovih krila može promeniti sled događaja koji bi se zbio da leptir nije mahao krilima.

“Postoji ona stara srpska izreka ŠBBKBB i sad možemo da vidimo: ubijajući Dražu, oni su ubili tog leptira. I kako sada da nam ne bude jasno zašto je toliko važno pronaći njegov grob i kazniti odgovorne za njegovo ubistvo. Jer to je ujedno bilo i ubistvo bolje Srbije, kraljevine, jedne od vodećih zemalja Evropske unije. Komunisti moraju da odgovaraju za to gde se Srbija sada nalazi i u kakvom je stanju“- rekli su nam izvori koji su želeli da ostanu anonimni.

Međutim, u razgovorima koje smo imali sa stručnjacima za teoriju haosa i društveno-istorijski determinizam, dovodi se u pitanje mogućnost primene teorije haosa na putovanje kroz vreme. Prema efektu leptira, čak i ako bismo uspeli da uvrstimo sve moguće uticaje na početne uslove, pokazalo bi se da i dalje ne bismo mogli u potpunosti da predvidimo buduća zbivanja. Naučnici stoga sumnjaju u verodostojnost podataka koji se iznose u javnosti i sumnjaju da je reč o najobičnijem prepakivanju istorije u skladu sa sopstvenim pozicijama i popularnim političkim opcijama u savremenom srpskom društvu.

Ubijajući Dražu, ubili su Srbiju. Da nije bilo “crvenih dželata” Srbija bi bila kraljevina i jedna od vodećih država EU. Zato pozivam tužilaštvo da pred lice pravde izvede žive crvene zločince. To je naša obaveza prema stotinu hiljada nevinih žrtava crvenog terora, pobacanih po masovnim grobnicama širom Srbije – kaže Jugović.

Aleksandar Jugović (“Hvala Pressu, tražimo odgovornost”, Press, 19. jun 2011.)

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading