205

REČNIK

Čuvamo narod od banaka i kreditora

KATEGORIJA: Pošalica sa podvriskivanjem  TEME: ekonomska kriza |ekonomska politika |korupcija |socijalna pitanja

Spoljnotrgovinski deficit Srbije, a i onaj budžetski, penzije i javnu potrošnju sada bi bilo nemoguće finansirati da nije kredita. Ružno zvuči, nije domaćinski, ali tako je, ova se država zadužila, pa opet mora da se zadužuje da bi pokrila prvobitne dugove, to jest kredite i tako, sabiraju se dugovi, rastu. Kada tome dodamo i sve one naše, pojedinačne, od kredita za letovanje, preko onog za automobil, do poslednjeg za stan u novogradnji, počnemo da se pitamo posedujemo li mi više išta, ili smo u stvari mi zaposednuti kreditima i u vlasništvu banaka. Ozlojeđeni smo i obespravljeni, ali srećom, na horizontu je spretni političar, a ne skeptični ekonomista, domaćin a ne raspikuća! Ume da prozove i korumpirane političare, i da upozori strane kreditore. Takav nam treba, kakvo je to naše selo bez seoskog kmeta! Koji spor se ne može rešiti razgovorom? Neka kaže jasno i glasno kreditorima da kredite više nećemo, a ne možemo ni da ih vratimo. Popeše nam se na glavu ti belosvetski bankari!

Nikolić je naveo i da će pozvati banke "koje su se nekorektno ponele u krizi i koje otimaju građanima imovinu za kredite koje ne mogu da vrate", da početna cena na licitaciji, kada prodaju imovinu, bude ona koju su prihvatili kao vrednost kada su odobravali kredit. 

Naprednjaci će, dodao je Nikolić, pozvati banke obustave oduzimanje stanova građanima koji nemaju od čega da vrate kredite.

Tomislav Nikolić, B92, 21. mart 2012.

Na predizbornom skupu u Valjevu Tomislav Nikolić, predsednik Srpske napredne stranke, izjavio je da je protiv toga da se novac obezbeđuje novim zaduživanjem. „Nećemo nove kredite, a one koji kredite daju upozoravamo da postoji granica, jer taj novac odlazi u ruke političke elite”, poručio je lider naprednjaka i dodao da je narod sirotinja i da neće moći da vraća te kredite.

Tomislav Nikolić, Politika, 29. mart 2012.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading