205

REČNIK

Branili smo Evropu od turske invazije

KATEGORIJA: Muke po mučeniku  TEME: Kosovo |prošlost

Toliko smo ih sve zadužili! I Engleze i Francuze i Holanđane i Nemce, dobro, njih malo manje, ali svejedno, morali su da uče istoriju, morali bi da znaju za našu patnju i stradanja na Kosovu polju samo da bi njih sačuvali!


S druge strane, čak i da pretpostavimo da je sve ovo istina (a nije) i da evropski političari sve to znaju (a ne znaju), pre će biti da su im mnogo važniji pregovori sa kosovskim vlastima i kriterijumi koje Srbija treba da ispuni, nego privrženost istorijskim stradanjima srpskog naroda koji nikako da obasja svetlo pravde.

Premijer Ivica Dačić izjavio je da je Srbija zaslužila bolji tretman međunarodne zajednice, koja je zaboravila šta je Srbija dala tokom svoje istorije.


"Počevši od Turaka - s onim što se desilo pre 600 godina kada smo branili Evropu od turske invazije, sve do Prvog svetskog rata, u kojem je polovina muškog stanovištva ubijena i Drugog svetskog rata u kojem smo izgubili milion stanovnika", rekao je Dačić u danas objavljenom intervjuu na portalu EU obzerver.

Ivica Dačić, B92, 21. Januar 2013.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading