205

REČNIK

Bez mene ne bi bilo ni ove vlasti tako da nema prostora ni za kakvu kritiku

KATEGORIJA: Pusti to, nego da ti kažem  TEME: EU |izbori |stranački odnosi

To što smo pomogli da se Srbija nađe nadomak kandidature, daje nam pravo da sad istu tu kandidaturu podrivamo! Govornik bi da mu se politička odluka računa kao moralna zasluga. SPS je učinio uslugu proevropskoj vladi i koalicioni partneri to treba da poštuju. Pritom, poput žene koja podseća muža na druge udvarače koje je zbog njega odbila, Dačić podseća koalicione partnere koliko su srećni što se baš za njih opredelio. Podsećanje je tim efektinje što se približavaju novi izbori, a stari udvarači su još neoženjeni i ponovo pišu ljubavna pisma...

"Da nas [SPS-a] nije bilo ne bi bilo ni ove vlade ni kandidature. Da li bismo sada bili ovde [u evropskim integracijama] da je pri formiranju ove vlade SPS podržao stranke koje predvode Vojislav Koštunica, Tomislav Nikolić ili Vojislav Šešelj? Ako je već tako onda malo zapušite usta!"

Ivica Dačič, 12. oktobar 2011.

Komentari: 1

  1. By Network

    Istina je da se Srbija ne bi nalazila u situaciji u kojoj je sada da nije bilo dezintegrativnih procesa na kojima je SPS tako temeljno radio devedesetih. SPS nam je donosio sankcije, sukob sa NATO, hiper inflaciju... Preuzimajući zasluge za dobijanje statusa kandidata samo iz činjenice da je podržao vladu premijera Cvetkovića, imaju smisla, ali ne i realan politički i državno-administrativni rad na dobijanju statusa kandidata. Reč je o tipičnoj zameni teza i brkanju lončića. Stranke koje su i pre formiranja koalicione vlade sa SPS-om i tokom vršenja vlasti nastavile istu politiku, odredile su put ka dobijanju statusa kandidata, a SPS je taj koji je u Vladu ušao ne sa evropskim programom, već kao stranka koja je iz svojih razloga prihvatila program svojih koalicionih partnera.

    Komentariši

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading