205

REČNIK

Ako ja odem u penziju, kome će ostati Srbija

KATEGORIJA: Il' si voda il' si vino  TEME: izbori |lične vrline |patriotizam |vlast/opozicija

Hteo bi naš političar da se penzioniše i povuče iz javnosti. Štaviše, odavno razmišlja o tome, ali ne da mu se. Čiča Tomina penzija će morati da pričeka jer je Srbija na prvom mestu. Jeste li videli negde da veliki državnik napusti ono za šta je stvoren i posveti se unucima, šahu, pečenju rakije? Ne daj bože da tek tako ostavi Srbiju i ode. Mučila se ova država godinama kako je on na korak do vlasti, ne može se ni pomisliti šta bi je spopalo kad bi se on potpuno povukao.

Koliko nam treba da priznamo nezamenljivost političara? Jesmo li toliko slepi da ne uviđamo njihovu ulogu u našim životima da je čovek morao otvoreno da nam kaže: samo ja mogu da spasim Srbiju i zbog toga i dalje žrtvujem svoje privatno ja. I šta nam to govori o predstojećim izborima? Da je vreme da mu pomognemo da pomogne nama, ostvari svoju mesijansku ulogu i da može, mučenik, da ode u zasluženu penziju?

Ako ne pobedite ili ne budete u mogućnosti da formirate vladu razmišljate li možda o političkoj penziji?
- Ja o penziji razmišljam odavno, i da je Srbija u pravim rukama, ne biste me uopšte viđali. Ali, ako ja odem u penziju, kome će ostati Srbija? Zato moram da pobedim, a posle završenog mandata, za četiri godine, skloniću se iz politike.

Tomislav Nikolić u intervjuu za PRESS, 24. 07. 2011

Komentari: 1

  1. By anoniman

    Najveca bezobzirnost jednog karaktera.

    Komentariši

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading