205

REČNIK

1200 sudija na skupu na Zlatiboru - reforme, zaštita prava građana i ugled zemlje

KATEGORIJA: Zemlja snova  TEME: ljudska prava |poštovanje zakona |pravosuđe

Na koji način je dovedena u vezu brojnost sudija na skupu i učestvovanje u reformama, da ne spominjemo ugled zemlje, zaštitu prava građana i bolji život do kojih se na kraju izjave stiglo? Možda veliki broj sudija govori o njihovoj zaintersovanosti, ali više o svega govori da jednostavno postoji veliki broj sudija kako na Zlatiboru, tako i uopšte. Formalni kriterijum (broj sudija) je odabran da se govori o sadržaju i kvalitetu pravosudnih reformi. Ispada da je pravna država borba za obaranje Ginisovog rekorda u broju okupljenih sudija na jednom mestu. Bum u oblasti prava i pravosuđa! Na suncem okupanim padinama Zlatibora sastalo se 1200 sudija i eto nama boljeg života!

Na godišnjem savetovanju sudija na Zlatiboru ocenjeno da je pravda u Srbiji dostižna i da je pravosuđe sposobno da se odupre svim vrstama pritisaka(...) Prema rečima predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović, brojnost tog skupa, u čijem radu učestvuje 1.200 sudija iz zemlje i regiona, jeste parametar koji pokazuje da pravosuđe učestvuje u reformama naše zemlje i pomaže da se unapredi njen ugled u svetu i ostvari efikasna zaštita prava građana.
"Svesna sam da i ako temelji reformi počivaju na zakonodavnoj vlasti na vama je najdelikatniji deo posla da primenite te zakone", rekla je Đukić-Dejanovićeva i ocenila da je taj skup podsticaj Srbiji da ide putem koji sigurno vodi boljem životu njenih građana.

Slavica Đukić-Dejanović, B92, 10. oktobar 2011.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading