205

Uvažavam zakon ali ja sam jači

PokretCistaSrbija PokretCistaSrbija registrovani korisnik Poruke: 21

Uvažavam zakon ali ja sam jači

« poslato: 21.02.2012. 13:15:52 »

Citat: Primedbe revizora uočene u Kragujevcu, slične su primedbama i u ostalim lokalnim samoupravama. Što se Kragujevca tiče, primedbe uvažavam, ali se istovremeno ponosim onim što sam uradio. Drago mi je što se ovo dogodilo, rado ću otići kod sudije za prekršaje i bez obzira na primedbe, opet ću na isti način da raspodelim budžetska sredstva - kaže Veroljub Stevanović gradonačelnik Kragujevca.

Izvor: http://www.ritamgrada.rs/index.php/vesti/2186-ista-raspodela-sredstava-bez-obzira-na-primedbe

Objašnjenje: Gradonačelnik nastavlja da prkosi zakonima, bez obzira na hijerarhiju pravnih normi, ne obraćajući nažnju da li su mu akti lokalne samouprave u skladu sa aktima Republike Srbije. Protokolarno se zahvaljuje revizoru ali zna on šta radi, a i zna da će tako i dalje raditi. Ova izjava može da se svrsta u kategoriju ti ćeš da mi kažeš.

tijanic tijanic registrovani korisnik Poruke: 36

Uvažavam zakon ali ja sam jači

« poslato: 22.02.2012. 16:37:20 »

Na kraju izjave se vidi i kako su platili obnavljanje ginekološkog odeljenja i popravku fiskulturne sale u nekoj školi. Deca, porodilje, penzioneri, omiljene kategorije svakog dobrog populiste. Na sličan način je na primedbe revizora odgovorio i gradonačelnik Beograda. Uzimaju pravdu u svoje ruke, a ako treba, promeniće i zakon. Što se tiče kategorije, možemo još da razmislimo, ima veze i s odgovornošću i sa Ljudi smo. Oni na neki način priznaju da su prekršili zakon, ali bili su humani, to je važno. Evo Đilasove varijante: Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da će kao odgovorno lice platiti kaznu ukoliko bude dokazano da je grad kršio zakon. On je dodao da će grad ipak nastaviti da iz svog budžeta pomaže vaspitačice i penzionere. "Kazne su od pet hiljada do 50 000 dinara. Ako je to cena da neko dobije pomoć u Beogradu, ja ću ih sigurno platiti, ali ću insistirati da se zakon promeni" rekao je Đilas novinarima nakon obilaska pogona GSP Beograd na Karaburmi..."Ako su podnete zbog plata vaspitačica, naš zajednički stav je da smo sigurno zakonski u pravu, a moralno apsolutno, jer je besmisleno da neko čuva decu za platu od 20.000 dinara", rekao je Đilas. On je dodao i da je besmisleno da stariji od 65 godina, koji žive sa penzijom od 10.000 dinara, nemaju pravo na besplatnu vožnju u gradskom saobraćaju. "Ako su to te prijave, smatram da smo postupili ispravno, a ako smo prekršili nešto, onda treba da se menja zakon", zaključio je Đilas.

kuvarica kuvarica registrovani korisnik Poruke: 31

Uvažavam zakon ali ja sam jači

« poslato: 22.02.2012. 16:58:51 »

Ovo je tipičan populizam - nisam poštovao zakon, ali to sam učinio zbog građana. 

Usput, ne znam da li je ovo izbegavanje odgovornosti ili negiranje ili njeno navodno prihvatanje u svrhu opšteg dobra.

Rastislav Rastislav registrovani korisnik Poruke: 75

Uvažavam zakon ali ja sam jači

« poslato: 22.02.2012. 20:02:11 »

Meni se, što se kategorije tiče, nekako nameću dvostruki standardi. Zakon je isti za sve, osim za gradonačelnike koji daju pare vaspitačicima. Ne možemo se držati zakona kao pijan plota. Inače, nisam mogao da se ne setim ovog klipa: http://www.youtube.com/watch?v=bAQv6KTfQow

Prebaci se na:
loading