205

Ugričić nije samo loš pisac,već i soroševac

anoniman anoniman registrovani korisnik Poruke: 12

Ugričić nije samo loš pisac,već i soroševac

« poslato: 16.02.2012. 16:03:54 »

Citat: Što se Ugričićevih knjiga tiče, čitao sam ih i nemam pozitivno mišljenje o njima. Tu nešto ozbiljno škripi. Glagoli nisu na mestu, a brka i dva alfabeta. S druge strane, ne mora čovek biti upravnik biblioteke da bi pričao gluposti. On se brani kako ga je postavila Đinđićeva vlada, a da su ga smenili na telefonskoj sednici. Pa, sve su naše sednice telefonske. Dakle, njega je postavila Vlada. On je činovnik. To što je napisao Nikolaidis, nikako nije esej. To je mali politički pamflet. Ali da se zbog toga oglasi cela korporacija pisaca, od kojih za polovinu nisam čuo… Što se tiče Ugričića, koliko znam, Sveti Sava je uklonjen iz hola Narodne biblioteke, a 6. april ukinut kao Dan biblioteke. To je urađeno iz poznatih razloga, zbog bliskosti sa nemačkom antikulturom i sa Sorošem. Pa, malo je mnogo.

Izvor: http://www.pravda.rs/2012/01/29/drasko-redjep-ugricic-je-zbog-sorosa-uklonio-svetog-savu/

Objašnjenje: Kako bi nastavio hajku protiv Ugričića,književni kritičar i publicista,član Matice srpske,Draško Ređep je osim što je Ugričića i njegovo pisanje okarakterisao kao loše,optuzio za bliskost i saradnju sa Sorošem i Nemačkom.Iracionalne optuzbe i smena kojima se Ređep služi,u funkciji su teorije zavere,kojom treba da se orpavda smena direktora NCB i time predstavi kao legitimna.Ukoliko se tome doda bliskost sa Sorošem i Nemačkom,s ciljem da se dodatno proizvede opšte društvena fobija o spoljnim i untrašnjim neprijateljima,onda Ugričić nije ugledni i savremeni pisac i filozof,već terorista,soroševac,strani plaćenik,državni služebnik,koji nema prava. 


Na koji način i kojim se povodima začinje prva,središna spletka jednoga čoveka?Izlišno je pokušvati da se prodre u tu skroz iracionalnu oblast.Ali stoji nesumnjivost,da skoro nijednoga intelektualca ne mimoilazi jedan isti udes,ispoljavan samo u raznim varijantama.Naime,svaki od njih,u prvi mah nečujno i nevidljivo,-a obično u trenutku kad to najmanje iščekuje,-biva obavijen kakvim tkanjem zlonamernih,neprijateljskih,katkad bogomrskih izmišljanja,koja se postepeno ali metodično šire,a docnije grlato i u sav glas trube i prepričavaju.Ti proizvodi,naoptrebnih,zlobnih i pervertiranih tudjih uobrazilja odnose se na čovekovo dostojanstvo.Potkrepljivanje ovog fakta živim primerima,uzetim iz svakodnevnig postojanja,odvelo bi nas u jednu skroz nezdravu,zlokobnu tamnu,možda zločinačku oblast,čiji su sadržaji satkani iz svih vrsta negativnosti;neke od ovh poslednjih,po svom slepilu,graniče se sa idiotstvom ili izbezumljenošću.

Etika Hrabrosti Ksenija Atanasijevic Beograd,1937 godina

Prebaci se na:
loading