205

Policija ne bi da se meša

Rastislav Rastislav registrovani korisnik Poruke: 75

Policija ne bi da se meša

« poslato: 10.04.2012. 01:07:34 »

Citat: Dačić je naveo da je pitanje raseljavanja Roma u nadležnosti gradske vlasti Beograda.
- Nećemo dozvoliti da policajci budu glineni golubovi, da stanu i da ih svako napada - rekao je Dačić.
Ministar unutrašnjih poslova je dodao da je juče razgovarao sa gradskim vlastima i upozorio ih na problem u Resniku, a da su mu predstavnici grada preneli da je buduće romsko naselje udaljeno kilometar od naselja u Resniku.
- Ne možemo sa jedne strane da raseljavamo Rome a da sa druge strane ne žele da ih prime u nekim sredinama i mislim da su nađene lokacije koje nisu u naseljima da ne bi bilo problema. Policija ne učestvuje u donošenju političkih odluka. Treba razgovarati, najlakše je da policija interveniše i ona će intervenisati ako je neko napadne - rekao je Dačić.

Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/316454/Dacic-Navijaci-Zvezde-i-Rada-ucestvovali-u-neredima-u-Resniku

Objašnjenje: Stvarno, pa zašto ne bismo te Rome raselili negde po šumama i gorama naše zemlje ponosne? Ili pak na neko pusto ostrvo? Tad se niko ne bi bunio. Tako bi ministar, da ga je neko pitao, ali nije ga pitao niko, pa što onda da se meša? Policija će da brani samu sebe, a Rome nek brani gradska vlast koja ih je i poslala u Resnik. Na kraju, ministar ostaje veran gandijevskim principima koje je povodom Prajda promovisao sindikat policije, i predlaže da se problem reši pregovorima.

Ovde ima svačega, ali dominira, čini mi se - "kakve veze imam ja sa tim?"

neko31 neko31 registrovani korisnik Poruke: 64

Policija ne bi da se meša

« poslato: 10.04.2012. 20:42:24 »

Da, da...policija je tu da čuva samu sebe, a ne građane, bez obzira na naciju i veru.... a beogradska vlast neka pronađe lokacije za raseljavanje Roma što dalje, da se ne vide, a još treba i da poverujemo da policija (ministar- politička funkcija) ne donosi političke odluke. I ja sam za predloženu kategoriju.

gradjanka gradjanka registrovani korisnik Poruke: 48

Policija ne bi da se meša

« poslato: 10.04.2012. 23:31:14 »

Dačić je zaboravio da je tu da kao izvršna vlast sprovede poltičku odluku,a ne i da predlaže da Rome treba raseliti tamo gde nikome ne bi bili problem.Setite se da je koliko juče Dačić na predizbornom skupu pozdravio Rome,romskim pozdravom,a već koliko za dan zaboravlja da je dužan da kao jedan od sizvršnih stubova vlasti izvršava političke odluke,štiteći prava manjina.

Rastislav Rastislav registrovani korisnik Poruke: 75

Policija ne bi da se meša

« poslato: 11.04.2012. 10:08:28 »

Upravo tako. Meni je zanimljivo kako u istoj rečenici tvrdi i da se policija ne meša u politiku, i predlaže drugačije rešenje problema.

NPSS-Demolizam NPSS-Demolizam registrovani korisnik Poruke: 68

Policija ne bi da se meša

« poslato: 17.04.2012. 11:06:52 »

ma joj, vec njegova klasicna retorika - nece policija da preuzima na sebe nikakav gnev naroda, nego bi bilo najbolje da se narod i vlasti lepo dogovore i sve sami srede, pa do pozovu policiju kad je sve gotovo, lepo i nasmejano da policija overi sve to

admin admin administrator Poruke: 36

Policija ne bi da se meša

« poslato: 28.04.2012. 10:52:36 »

Pretvoreno u odrednicu rečnika

Prebaci se na:
loading