205

nikada ne bih to uradio jer je to izdaja, osim mozda kad postanem predsednik

Raskoljnikov Raskoljnikov registrovani korisnik Poruke: 9

nikada ne bih to uradio jer je to izdaja, osim mozda kad postanem predsednik

« poslato: 10.09.2013. 14:18:37 »

Citat: Na konstataciju da se rukovao sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a da je nekada govorio, kada se bivši predsednik Tadić sa njim rukovao, da se nikada ne bi rukovao sa osobom koja je optužena za teške zločine, Nikolić je rekao da su okolnosti drugačije. „Ja sam krivac što je u pregovore uključen predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić. Znate, najlakše je dovesti pregovore do toga da Dačić izgori u tome... Mogao sam da okrenem glavu kad su se svi rukovali...To je bila moja podrška Ivici Dačiću“

Na pitanje otkud on u Vatikanu, kada je poznat kao recenzent dve knjige Vojislava Šešelja protiv Vatikana, predsednik Nikolić je rekao: „To su knjige o Vatikanu iz prošlih vremena. Papa Francisko dolazi u jedno drugo vreme, u vreme kada nam je veoma potrebno da Vatikan ne prizna nezavisnost Kosova“. On je rekao da je hteo i da se zahvali papi Benediktu XVI što nije priznao Kosovo.

O odlikovanju pape Franje je rekao: "Dok traje moj mandat odlikovaću predsednika svake države koja nije priznala Kosovo“. On je rekao da će odlikovati i svakog uglednog stranca ili ambasadora koji čine mnogo za Srbiju, ili dovode investitore.

Izvor: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=03&dd=25&nav_category=11&nav_id=698597

Objašnjenje: Predsednik Nikolic je bio vrlo izricit kada se, tada bivsi predsednik Tadic, rukovao sa Hasimom Tacijem. Nikada mu ne bi palo na pamet da tako nesto uradi. Ali funkcija izgleda ume da pomuti pamet, samo onda bar treba biti iskren i priznati gresku. Svakako je bolje objasniti da je prethodna izjava koju je dao bila ishitrena i nepromisljena, nego gradjanima servirati demagogiju u vidu 'promenjenih okolnosti' i time da je 'on krivac sto je u pregovore ukljucen Ivica Dacic' pa nije hteo da ga ostavi na cedilu. A koje su to promenjene okolnosti? To sto su pregovori podignuti na najvisi nivo? Tacno, ali on Tadica nije napadao zato sto se sa Tacijem nije rukovao kao predsednik, vec sto mu je uopste palo na pamet da tako nesto uradi sa ratnim zlocincem.

U nastavku intervjua predsednik koristi isti recept i u vezi Vatikana. Nema veze sve ono sto sam govorio o Vatikanu, do god ne priznaju Kosovo, zasluzili su odlikovanje. Sjajan kriterijum, nema sta.. Ali bar sve prsti od doslednosti. Prepodne se rukujemo sa Tacijem, a uvece posaljemo najvise drzavno odlikovanje Kim Dzong Unu.

Kategorija: dvostruki arsini

Prebaci se na:
loading