205

Ne spinujem moderno, nego tradicionalno

Rastislav Rastislav registrovani korisnik Poruke: 75

Ne spinujem moderno, nego tradicionalno

« poslato: 08.04.2012. 13:43:41 »

Citat: Dok moderni političari na sve strane „spinuju“ i svoje birače najčešće gledaju kao zbir brojki, predsednički kandidat Ujedinjenih regiona Srbije Zoran Stanković je pokazao da se ne odriče tradicije.
- Majko, ja imam nameru da se kandidujem za predsednika Srbije i došao sam da me blagosloviš - rekao je Stanković svojoj majci.
„Stankoviću, budi pametan kao što si i do sada bio. Neka ti je sa srećom“, kratko mi je odgovorila vidno uzbuđena starica kojoj je glas pomalo podrhtavao - ispričao je za „Alo!“ predsednički kandidat URS-a.
- Hteo sam da krenem iz mesta u kojem sam rođen. Da za sve bitne odluke tražim amanet od majke imam praksu još iz vremena kada sam diplomirao na fakultetu. Rođen sam u siromašnoj radničkoj porodici i odmalena sam navikao na rad i red i toga ću se držati do kraja života - rekao je Stanković za naš list posle posete selu iz kojeg je pre tridesetak godina krenuo u svet.
Kako nam je rečeno u URS-u, koji je kandidovao prof. dr Zorana Stankovića za šefa države, početak kampanje roditeljskim blagoslovom je bila lično njegova ideja, pošto je odbacio mnoge predloge koje je dobio od raznih savetnika i marketinških stručnjaka.

Izvor: http://www.alo.rs/politika/48050/Sine_neka_ti_je_sa_srecom

Objašnjenje: Stara je srpska tradicija da kad se neko kandiduje za predsednika, prvo dođe kod majke u rodno selo da traži blagoslov. Još je tradicionalnije od toga, pozvati novinare tabloida da tu zgodu uslikaju!

Dok drugi moderni političari na sve strane "spinuju", naš se tradicionalni političar koristi zaista tradicionalnim, da ne kažem arhaičnim oblikom predizborne propagande - ja sam čovek iz naroda, iz radničke i seljačke porodice, poštujem svoju majku i rodni kraj, itd, itd.

I kako sad ne glasati za ovog tradicionalnog kandidata? Hoćete da rastužite njegovu staru majku od 78 leta? Bezdušnici!

Kategorija, jasno, ljudi smo.

Muzička pratnja: http://www.mojvideo.com/video-marinko-rokvic-zamirisi-na-brazdu/1845d95750be52add699

admin admin administrator Poruke: 36

Ne spinujem moderno, nego tradicionalno

« poslato: 10.04.2012. 19:32:08 »

Preneto u odrednicu rečnika

Prebaci se na:
loading