205

Mleko je bezbedno, afera je nameštena Rat je mir, sloboda je ropstvo, otrov je lek

Orvel Orvel registrovani korisnik Poruke: 15

Mleko je bezbedno, afera je nameštena Rat je mir, sloboda je ropstvo, otrov je lek

« poslato: 25.09.2013. 02:08:09 »

Citat: Ministar poljoprivrede Goran Knežević izjavio je da u izveštaju holandske laboratorije jasno piše da se zbog pouzdanosti načina ispitivanja ne može tvrditi da mleko iz Srbije prelazi važeći standard i dodaje da se ne može na osnovu jednog dobijenog rezultata, koji je na graničnim vrednostima, donositi konačna ocena o ispravnosti mleka, uzbunjivati javnost i državi nanositi ogromna ekonomska šteta.
"Upravo tu činjenicu pokušavamo da razjasnimo od početka ove nametnute afere...To rade samo politikanti, i to je sada čitavoj Srbiji jasno", poručio je Knežević.

On je objasnio da u izveštaju laboratorije jasno piše da se zbog pouzdanosti načina ispitivanja, za mleko koje ima 0,647 mikrograma po kilogramu alfatoksina "ne može tvrditi da prelazi naš važeći standard".

Izvor: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=03&dd=07&nav_category=12&nav_id=693042

Objašnjenje: Da bismo u potpunosti razumeli koliko je ova izjava ministra Kneževića neverovatna, moramo se hronološki podsetiti razvoja situacije:
U Hrvatskoj izbija skandal oko mleka kompanije Dukat, ali ministar Knežević tvrdi da Srbija nije uvezla pomenuto mleko i da kod nas nema sličnih problema. U to vreme, u Srbiji je, kao i u okruženju, dozvoljena granica aflatoksina 0,05 mikrograma po litru mleka. U februaru Goran Ješić, potpredsednik vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, saopštava rezultate po kojima mleko ne ispunjava navedene standarde. Nakon toga ga Knežević optužuje da vodi političku kampanju koja uništava poljoprivredu Srbije. U tom trenutku ministar tvrdi da je mleko ispravno po važećem pravilniku (0,05 mikrogram/kg). Potom se određene količine mleka povlače iz prodaje iako Ministarstvo i dalje tvrdi da je mleko ispravno. Uzorci mleka se šalju u Holandiju, a granica za prisustvo aflaktoksina u mleku se povećava sa 0,05 na 0,5 mikrograma po litru! Nakon što su stigli rezultati iz Holandije, u kojem je od 48 uzoraka samo 9 ispod nekadašnje granice od 0.05, a neka prelaze i granicu od 0,5 mikrograma aflatoksina po litru (dakle u potpunosti negiraju ono što je ministar od početka tvrdio), Knežević izjavljuje kako je mleko ispravno i kako je sada svima jasno da je ovo nametnuta afera od strane politikanata.
Kategorija: Čudo, ali neviđeno

Orvel Orvel registrovani korisnik Poruke: 15

Mleko je bezbedno, afera je nameštena Rat je mir, sloboda je ropstvo, otrov je lek

« poslato: 25.09.2013. 02:14:18 »

Morao sam ovo da postujem nakon sto se veceras pojavila vest da ce Goran Knezevic biti ponovo angozovan od strane Vlade Srbije i to u oblasti energetike kako bi "ojačao veze Vlade i rukovodstva NIS". Naravno, nakon emitovanja insajdera i otvaranja jos jedne afere, koga drugog pozvati, nego eksperta za tu oblast. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:455655-Prekomanda-Knezevica-u-NIS

Prebaci se na:
loading