205

Glasacemo za sporazum, ali samo ako vlada prizna da je taj sporazum nesto protiv cega se borimo.

Orvel Orvel registrovani korisnik Poruke: 15

Glasacemo za sporazum, ali samo ako vlada prizna da je taj sporazum nesto protiv cega se borimo.

« poslato: 11.09.2013. 03:50:01 »

Citat: Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas rekao je da će ta stranka podržati predlog sporazuma Beograda i Prištine i da će u parlamentu glasati za taj dokument, pod uslovom da vlast narodu kaže da se time de fakto priznaje nezavisnost Kosova i Metohije.

Izvor: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1309380/DS%3A+Podr%C5%A1ka+sporazumu%2C+ali+da+se+ka%C5%BEe+istina.html

Objašnjenje: Mozda je u redu glasati za sporazum i ako to nije sjajno resenje, ali je neobicno svoju podrsku, necemu sto je jako bitno za zemlju, usloviti time da vasi glavni oponenti javno kazu da je to de fakto priznavanje Kosova. Dakle, to sto se sporazum, barem po recima Djilasa, kosi sa osnovnim strateskim opredeljenjem DS-a (i Kosovo i Evropa) nije bitno, vazno je samo da Vucic i Dacic priznaju da su veci LDP-ovci od njega, a onda demokrate mogu mirne duse da dignu ruke u skupstini i glasaju za sporazum, jer im briga za zemlju to nalaze. To i uverenje da ce njihovi protivnici izgubiti vise glasova od njih.

Kategorija: cudo ali nevidjeno

Prebaci se na:
loading